Goed Nieuws

De afgelopen periode is voorbij gegaan als een Roller Coaster. Op het moment dat je een gesprek met je internist hebt waarin ze zegt dat ik rekening moet houden met wederom een uitgestelde periode waarin een transplantatie plaats kan gaan vinden in verband met Corona rinkelt een paar weken later de telefoon. Er is op zeer korte termijn een transplantatie plaats vrij gekomen. Wil jij en de donorgever deze plaats innemen. Na zeer kort overleg, we moesten dezelfde dag beslissen, hebben Ruud en ik er voor gekozen er voor te gaan. 1 November was de grote dag. Wil je meer lezen over hoe het ons vergaan is die periode… kijk dan op de pagina Goed Nieuws

Wat als nieren slecht werken?

Als je nieren slecht werken wat zijn dan je mogelijkheden.
Je kunt, indien je lichaam dat aan kan, gaan dialyseren en direct op de wachtlijst komen voor een niertransplantatie. Of je gaat actief op zoek naar een donor die jou een nier wil schenken.
Die probeer ik voor Ria te zoeken via deze website. Dialyseren is voor haar geen optie omdat dit een te zware belasting voor haar lichaam gaat worden.

Waarom zijn nieren zo belangrijk?
Nieren filteren afvalstoffen uit je bloed. Een nier bestaat uit een miljoenen filtertjes.
Die filtertjes zijn bij haar beschadigd door ontstekingen in het verleden. Deze filtertjes herstellen niet en er groeien ook geen nieuwe in je nieren. Kapot is dus kapot.
Na het filteren blijven water en afvalstoffen over: urine. Die stroomt tenslotte via de blaas naar buiten. Werken je nieren niet goed meer? Dan vergiftigt je lichaam langzaam.
Dat komt door de ophoping van steeds meer afvalstoffen.
Vaak krijg je hier pas klachten van, als je nieren heel slecht werken.

Klachten kunnen bestaan uit:

      • vermoeidheid
      • vatbaar voor infecties
      • hoge bloeddruk
      • bloedarmoede

Kortom, wees zuinig op je lichaam en je nieren.
Wil je meer informatie? Kijk op nierstichting.nl

Corona gevolgen

Het UMC Utrecht, waar ik in het Niertransplantatie programma opgenomen ben, heeft een uitstel van 2 maanden aangekondigd in verband met het Corona virus. Dit betekent dat alles 2 maanden on hold gezet wordt. Alle onderzoeken en dergelijke worden dus 2 maanden opgeschort. Aan de ene kant ben ik hier blij mee want ik zit nu totaal niet op ziekenhuisbezoeken te wachten, dit om eventuele besmetting het Covid19 virus te voorkomen. Aan de andere kant zou ik graag doorgaan met de onderzoeken om zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben of ik een transplantatie aan kan. We houden in ieder geval telefonisch contact met de internist/nefroloog. We zullen zien hoelang de vertraging gaat duren en wat voor gevolgen dit gaat hebben.

Website online

Oké, het was af en toe even puzzelen maar de website staat voor nu redelijk goed.
Het zal aanpassen blijven maar dat is geen probleem en misschien juist wel goed.

ik wil jullie dan ook vragen als er opmerkingen zijn deze gerust te ventileren zodat ik er van leer en de website steeds beter en professioneler wordt.
Ik kijk uit naar jullie opmerkingen
Groet,
Erik.

Ik zoek een donornier

Deze website is eigenlijk uit nood geboren.
Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen, ik zoek een donornier.
Er is bij mij in het verleden nierschade ontstaan waardoor mijn nieren nu nog maar beperkt mijn bloed zuiveren.
Dat betekent dat ik binnenkort een nieuwe nier nodig heb zodat mijn leven weer kwaliteit krijgt.